<b>Hoe krijg ik mijn computer geboot vanaf de CD?</b>

Ten eerste heb je een ATAPI CD-ROM nodig. Dat is makkelijker dan het klinkt want die zit in elke standaard PC. Dan moet je de CD als Boot-Device selecteren. Bij de meeste computers zul je "Opstarten vanaf CD" (Boot from CD) aan moeten zetten in het BIOS. Bekijk alsjeblieft je computer's instructieboek. Sommige computers booten vanaf CD wanneer je je 'C' toets inhoud tijdens het booten.

Dan doe je gewoon de [dyne:bolic] CD erin en start je je computer opnieuw op.

<b>En hoe kom ik op het net?</b>

Dat verschilt. Wanneer je ethernet verbinding en een DHCP server hebt (bijvoorbeeld kabel of ADSL externe modem verbonden via ethernet kabels), dan heb je geluk. Je bent online wanneer de computer klaar is met opstarten.

Wanneer dat niet gebeurd, moet je klikken met rechtermuisknop op de desktop en kiezen "Configuration" en dan "Network".

Daar vindt je: -DHCP (Voor een tweede poging. Dit helpt soms.) -STATIC IP Daar moet je de data invullen die je hebt voor het netwerk waar je op zit. Dat is IP address, network mask en default gateway. -MODEM Vul gewoon de modem en dial-in gegevens in die je normaal gesproken met je normale internet verbinding.

<b>Het toetsenbord is verkeerd. Ik kan niet de goede letters typen!</b>

Klik op de rechtermuisknop op de desktop en kies "Configuration" en dan "Keyboard". Daar kun je de keyboard map voor jouw taal kiezen.

<b>Hoe stream ik via publicvoice.fm?</b>

Klik weer met de rechtermuisknop op de desktop (er ontwikkelt zich hier een patroon, zie je dat?), kies "STREAM" en dan "LOGIN TO PUBLICVOICE.FM" or gewoon "MuSE Streamer" als je een account op je eigen Icecast server hebt. Als je geregistreerd bent op PUBLICVOICE.FM klik op "I have an account" in het dialog dat je nu ziet. Je wordt gevraagt om een gebruikersnaam en wachtwoord in te vullen. Dyne:bolic verbind naar de server, en start MuSE met de correcte instellingen.

<b>Maar ik heb geen account! Wat is een "Icecast" server? Ik wil gewoon streamen!

Geen probleem. Klik op "Tell me more." Je wordt gebracht naar de registratie pagina op PUBLICVOICE.FM. Je kunt ook deze pagina direct met je browser window benaderen. Daar kies je een gebruikersnaam en wachtwoord, en je bent klaar. Sluit je browser, en ga weer naar de login dialog en MuSE zal starten.

<b>Kan ik via een andere aserver ook streamen?</b>

Natuurlijk! Start MuSE en stel de instellingen in de Connection dialog handmatig in. Je moet weten wat je doet, anders faalt dit.

<b>Ok. MuSE is opgestart. Zijn we nu aan het streamen?</b>

Nog niet. Er zijn nog een (of twee) meer stappen te gaan. Eerst heb je geluid nodig om te streamen. Verbind een microfoon of mixing desk naar de Mic In of Line In en selecteer op de Vumeters icon en dan look. De linker balk is je microfoon input. Verplaatst deze wanneer je de tijdloze woorden "Test 1-2-3-4" zegt? Ja? Dan werkt het. Zo niet, klik weer met de rechtermuisknop en kies "Stream" en "Setup audio volume levels". Speel met de instellingen van je geluidskaart level tot de balk beweegt.

Klik nu op het "Let's stream" icoon, de plug up aan de linkerkant. Het connect dialoog opent zich en wanneer je ingelogt bent zijn alle juiste parameters er al. Kies 'change the description' en klik op de 'Connect' knop. Kijk naar de rechter balk van de Vumeter. Beweegt deze? Als dat zo is, hoera, je bent aan het streamen en de rest van de wereld is aan het luisteren. Zo niet, kijk nogmaals eens goed naar je netwerk instellingen.

<b>Luistert er nu iemand naar mijn stream?</b>

Vertel hem/haar/het om naar http://publicvoice.fm/ te gaan. Op de homepage zie je een lijst van alle streams. Je hebt de omschrijving van je stream veranderd naar iets dat je herkent? Mooi zo. Zoek hiernaar en vertel het de wereld.

Of kijk naar the bodem van je main MuSE window, daar is de URL van je stream. Schreeuw het uit naar de rest van de wereld en vertel hen om ernaar te luisteren.

Welkom in de wondere wereld van internet radio's.

<b>Verdorie, ik heb iets fout gedaan of misschien wordt mijn systeem niet ondersteund, hoe dan ook deze instructies hebben me niet geholpen, wat raad je me aan nu doen?</b>

Probeer de mailing lijst op dynebolic @ dyne.org (Engelstalig), je zult er een grote en vriendelijke gebruikers community vinden. Anders, als je ervoor wilt betalen, vraag dynebolic @ pvl.at (Engelstalig) voor veilig en betrouwbaar commerciele ondersteuning.


This is a rough Dutch translation of the original, English FAQ: http://www.dynebolic.org/index.php?show=faq.en

Todo: formatting, check for spelling errors or small translation errors. Version: 0.99

FaqNL (last edited 2008-06-26 10:03:15 by anonymous)